Superkortevideotips

De camera loopt. Ik zie het rode lampje branden. De lens kijkt me doordringend aan. Het zweet breekt me uit. Ik heb maar 2 zinnen tekst, maar opeens ben ik ze vergeten. Er is niks meer in mijn hoofd behalve dat rode lampje, de enorme lens, de lamp die me verblind en de druk van het moment. Nu moet het komen. Maar nee, ik kan mijn gezicht niet meer in de plooi houden en ik begin te lachen. Kim lacht met me mee. Dit is nieuw voor ons! Al 10 jaar zijn we bezig met camera’s, maar eigenlijk staan we er bijna nooit zelf voor. Laat staan dat we een tekst moeten inspreken. En toch hebben we zelf bedacht dat we voor de camera moesten staan.

Laat ik bij het begin beginnen. Iedereen filmt tegenwoordig. We maken selfies, er wordt gevlogd (video-bloggen) en een website kan niet meer zonder video. In deze tijd waarin bijna alle communicatie digitaal is, of in elk geval digitaal begint, is het heel belangrijk om video te gebruiken. Vooral voor websites van bedrijven en organisaties, waar de klanten voor het eerst met het bedrijf kennis maken door de website, is het essentieel om een goede video te hebben, want dat maakt je als organisatie menselijker, echter, toegankelijker en vriendelijker. Want zeg nou zelf, iedereen heeft toch liever te maken met een sympathiek mens, dan koude zwarte letters op een website? Zoals dit? Je zou zelfs kunnen zeggen: doordat communicatie steeds digitaler wordt, wordt het gebruik van video ook steeds belangrijker: want dat is, zolang persoonlijk contact niet mogelijk is, toch de beste manier waarop de bezoeker van je website jou kan leren kennen.

Kim en ik kennen elkaar al sinds we samen begonnen aan de HKU, nu meer dan 10 jaar geleden.  Na al die tijd werken we nog steeds graag samen, omdat we allebei staan voor kwaliteit, we dezelfde interesses hebben in het maken van beeld en omdat we allebei houden van mensen en graag iedereen van zijn beste kant laten zien. Het feit dat video steeds belangrijker wordt in communicatie is fijn voor ons, omdat we daardoor veel mooie projecten mogen filmen en steeds weer onze passie voor dit vak kunnen toepassen en delen met de mensen die we ontmoeten. En omdat we daar zo van houden, bedachten we de Superkortevideotips.

Zelfs als we niet zelf kunnen langskomen met onze camera, willen we graag wat bijdragen aan de kwaliteit van een video. Het is nou eenmaal heel makkelijk voor iedereen om een klein cameraatje te regelen en zelf iets te filmen en online te zetten. Maar de kwaliteit van de video is daarbij wel van belang, zoals ik ook uitgebreid heb beschreven in mijn vorige blog. En om de zelfstandige filmers daarbij een handje te helpen, zijn Kim en ik zelf voor de camera gaan staan om vanaf vandaag elke week een tip te geven. Superkort. Zodat je snel weer verder kunt met filmen. Vragen, commentaar, ideeën voor de volgende superkortevideotips? We horen ze graag!

Klik hier voor tip # 1 !

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.