Mooi licht

Het is 1 maand later. En na 1 maand als freelancer kan ik zeggen dat ik het drukker heb dan toen ik in loondienst was! Niet dat ik elke dag een mooi freelance-salaris verdien, tot nu toe heb ik het vooral druk met het beruchte netwerken, maar ook met werk waar ik ongeveer 0 euro mee verdien. Ik heb (en ga nog een keer) een dagje meegelopen met fotograaf Robert Elsing, ik heb 3 dagen geassisteerd op de set van korte film ‘Guus Geluk’ van Maarten van Vliet en Stephan Vos, waar ik kennis kon maken met de RED camera, ik heb portretfoto’s van vrienden gemaakt, eindeloos aan mijn website gebouwd, getest en herschreven; en plannen gemaakt met vrienden, oud-collega’s en kennissen. Plannen voor kunstprojecten, goede doelen, maar ook werk.

Al met al kan ik zeggen dat die eerste maand me bijzonder goed bevallen is! Nu is het natuurlijk belangrijk om te zorgen dat de verhouding tussen betaald werk en gratis werk de komende maanden een beetje beter gaat worden, anders kan ik dit niet blijven doen! Maar ik weet zeker dat dat goed gaat komen.

Eén van de laatste ontmoetingen afgelopen week was met Erik Wiebes van Lemonpress, die misschien een aantal foto’s van mij wil gebruiken voor een project (ik wist wel dat het zin had om mooie foto’s te maken tijdens vakanties!). Tijdens ons gesprek hadden we het over liggende een staande foto’s en doordat hij in zijn werk vaak staande foto’s gebruikt, merkte ik dat ik zelf eigenlijk 90% van de tijd liggende foto’s maak. Ik vind altijd dat de meest logische, natuurlijke beeldverhouding, maar nu denk ik dat dat misschien komt doordat ik eigenlijk een filmer ben. Filmen doe je nu eenmaal over het algemeen met een liggende beeldverhouding. Ik maak eigenlijk alleen staande foto’s als het beeld erom vraagt, bijvoorbeeld bij het fotograferen van een kerktoren of een portret. Maar het is interessant om daar eens wat bewuster mee om te gaan!

De foto bij deze post is een foto die Erik uitkoos: mooi licht. Dat vond ik ook, op het moment dat ik de foto maakte. Fijn om zo samen over beeld te kunnen praten, met Erik, maar ook met al die anderen die ik deze maand ontmoet en gesproken heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.