Kermis extravagantie

Een tikje op mijn schouder.
“Mogen we op de foto?” schreeuwen ze naar me, waarbij ik ze net kan verstaan boven de stampende muziek. Als ik me naar ze omdraai komen er van alle kanten nog mensen aanrennen om ook voor me te poseren. Mijn flitser flitst, de sluiter sluit en de spiegel klapt.
“Dank je wel!” en weg zijn ze weer.
Dit is toch wel nieuw voor me. Bij de meeste fotoklussen moet ik mensen overhalen om in de camera te lachen, op de kermis in Tilburg staan mensen voor me in de rij! Bijzondere types die me niet vragen om op de foto te mogen, die vraag ik zelf. En op de kermis zul je nooit een nee krijgen op die vraag! Wat een paradijs. Gekke mensen, extravagante kostuums, goeie sfeer, overdreven kleuren… Welke kant ik ook op draai, overal is het fotogeniek.

Dit was mijn eerste jaar KermisFM, een mediafenomeen wat nu al zijn 6e jaar meemaakte op de Tilburgse kermis. 10 dagen staat daar een glazen huis met continue radio uitzendingen, live tv uitzendingen, een talkshow, coole optredens op het KermisFM podium en een eindeloze stroom berichten en foto’s op de social media, allemaal dankzij ruim 200 vrijwilligers. Toen ik me ervoor had opgegeven, had ik geen idee dat het zó groot zou zijn, maar toen ik voor het eerst de camera op de crane over de mensenmassa zag zwiepen, was ik verkocht! Wat een groots project!

Ik maakte samen met collega Tom van der Meer een dagelijkse aflevering over een kermisfamilie, voor in de talkshow ‘Kermis Vandaag’, maar had ook de kans om live camera te doen voor de tv uitzending, waarbij ik voor het eerst werkte met een regisseur die meekeek met de beelden die ik maakte, vanuit de regiecabine een kilometer verderop. Normaal is camerawerk toch iets waar je in je eentje plezier hebt over de shots die je maakt, over de kleine scènes die zich voor je lens afspelen. Ik vond het dan ook geweldig om te merken dat er iemand met me meekeek, terwijl ik een kindje filmde in de armen van zijn moeder. Over mijn headset hoorde ik: “Vasthouden! Ik schakel nog even niet weg, want dit is te mooi!” En om dat te horen, terwijl je het filmt, is niet alleen geweldig omdat het fijn is om bevestiging te krijgen, maar ook omdat je opeens het moment met iemand kan delen, ook al is die persoon een stem in je headset.

Al met al, KermisFM was een heerlijke ervaring die ik niet had willen missen! Zie hier een paar van de foto’s.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.