Interessante ontmoeting

Vandaag ontmoette ik Robert Elsing. Ik was gevraagd voor een project van een aantal studenten van Fontys Hogeschool Journalistiek om mee te werken aan een artikel van een tijdschrift voor en over zzp-ers. Nu ik sinds 2 dagen niet meer in loondienst ben en op zoek naar de juiste manier om een succesvolle zzp-er te worden, leek het me geen slecht idee om mee te doen. Hun insteek: beginnende zzp-er meets ervaren zzp-er.

Boeiend! Dus daar zat ik, tegenover fotograaf Robert Elsing, die al 20 jaar bezig is. Voor mij begint net mijn 2e dag. Zijn verhalen waren leerzaam en inspirerend, maar ook herkenbaar! Leuk om te merken dat de dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd over fotografie, zoals hoe je een fotomodel op zijn gemak stelt, hoe je dat vertrouwen creëert, ook door de ervaren fotograaf worden onderschreven. Er zo over praten maakte het opeens tastbaarder en duidelijker dan ik het tot nu toe had gezien. Alsof ik nu meer begrijp waar ik mee bezig was.

En naast dat soort fotografische gespreksonderwerpen, wist hij -toevallig- ook heel veel over het ondernemen als creatieve zzp-er. Zijn boek ‘Commerciële intelligentie’ heb ik al uit en is een mooie hulp op weg naar mijn eigen bedrijf! Ik had er eerder nog niet over nagedacht, maar het is natuurlijk waar: ik moet mijn eigen ‘merk’ goed neerzetten. Wie ben ik als fotograaf en filmer? Wat is mijn passie, expertise en richting? Al die dingen die ik wel vaag ergens weet, ga ik de komende tijd vormgeven. Want zoals hij vraagt aan het begin van het boek:

“Droom je van een agenda vol goedbetaalde opdrachten waarbij je al je talenten maximaal kunt ontplooien? Opdrachten waarmee je een verpletterende indruk op de wereld kunt maken vanwege je briljante invallen en originele oplossingen? ”

Mijn antwoord is natuurlijk JA!

En toen moesten de fotografen nog even op de foto. Altijd een gekke ervaring. Zie foto.

 

Comments 1

  1. Pingback: Mooi licht @ Riske de Vries

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.